neděle 4. září 2011

Amazon tablet - alternativa k IPadu od Applu

Amazon se chystá v listopadu tohoto roku představit nový tablet, který by měl konkurovat zatím dominantnímu postavení IPadu od Applu. Zákazníky si chce získat především cenou, která by se měla pohybovat okolo 250 dolarů (cca 4300 Kč), tedy poloviční než je cena nejlevnější verze IPadu.
Tyto informace přinesl technologický blog TechCrunch.com.




HARDWARE
Tablet by měl být menší než Apple IPad - pouze 7" (IPad 9,7"). Měl by mít kapacitní dotykovou multi-touch obrazovkou, tedy plnobarevné LCD s ovládáním obrazovky dvěma prsty (ne deseti prsty). Podle  TechCrunch.com by měl mít jednojádrový procesor a minimálně 6GB paměi. Zařízení by němělo mít na přední straně žádná tlačítka, žádný fotoaparát a zadní strana by měla být z pogumovaného materiálu.


SOFTWARE
Amazon Kindle by měl běžet na Androidu upraveném pro Amazon tablet (zřejmě starším než v. 2.2) a zřejmě nebude využívat žádné Google Apps. Aplikace budou dostupné pouze přes Amazon AppStore. K dispozici bude Amazon Cloud Player a Amazon Instant Video player.


Amazon chce, kromě ceny, konkurovat odlišným uživatelsky jednoduchým rozhraním, které nekopíruje IPad jako většina současných konkurentů, ale které bude zaměřeno na samotný obsah.

Jakub Vik
DATABOOK.CZ

Žádné komentáře:

Okomentovat